Beskrivning

Vi fyra hamnade i samma produktionsgrupp pga. av att Max hade en intressant idé och att vi fyra har ett uppenbart intresse för rörlig bild. Intresse och ambitioner.


Max idé innefattade en filmad akustisk livekonsert med Kapten Röd. Vi spånade vidare och kom fram till att det vore intressant att gestalta flera av låtarnas innehåll med parallella historier. Dessa historier skulle förmodligen komma att få mycket varierande karaktär. För att skapa en röd tråd skulle samtliga historier innehålla burktelefoner. Ett kul upplägg. Gestalta låttexter, inte som rena musikvideos, utan mer fritt tolkade estetiskt tilltalande historier. (Det kanske kan bli ett kommande projekt om tid och resurser finns.) Mycket att ta hänsyn till i ett sådant projekt; hur gestaltar man ett budskap utan att skriva folk på näsan?


Max for till Göteborg och träffade Kapten Röd. De hade lite egna idéer och någonstans på vägen ändrades upplägget. Vid ett promenadmöte runt strömmen bestämdes det nya upplägget: en mobil livekonsert!


Det finns inte något spikat synopsis för filmen, vet bara att det kommer filmas i Göteborg, men vi tänker oss något i stil med att det kanske börjar med piano och sång i ett rum, därefter går de medverkande musikerna till en annan plats där det väntar en gitarrist och så körs nästa låt igång. Nästa "setting" kanske är på en spårvagn. Så där håller det på. Det byggs på med musiker vid någon plats, några kanske ramlar bort på vägen. Slutligen möts alla upp på taket till Röda Sten där det är riggat för en regelrätt konsert.


Den här typen av musikfilm är inte ovanlig. Beskrivningen ovan är inte den bästa. I bloggen kommer vi att bygga ut med tankar och material som inspirerat oss. Då kommer en mer rättvis bild av filmen att ges.


Det vi kommer att koncentrera oss på härnäst är en liten pilotfilm till nästa veckas idépresentation, spika datum för att åka och reka locations i Göteborg, och det kanske viktigaste i detta skedde: att bli en grupp. Hänga under mindre formella former (ungefär som att våra möten hittills har haft kostymkrav,hehe.) och gå lös med fantasin.
/Lisa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0