Landat

I måndags kväll satte vi slutscenen med Kapten Röd och Majorerna. Och vilken slutscen sen! Några vänner och bekanta till Kapten och Co dök upp fyllde hörnan på Röd Sten. Sista tagningen var gåshudsbra och vi hoppas innerligt att det syns och hörs i filmen också. Vi har nämligen inte tittat på materialet ännu. Efter att ha ägnat en dryg vecka åt produktionen kände vi att det var dags att ta tag i uppsatsskrivandet också. Dessutom kan det vara en nyttigt med en liten paus från filmarbetet, för att få lite perspektiv. Egentligen vill vi inget hellre än att börja klippa filmen och kanske just därför ska vi vänta. Helst ska ju klipparbetet vara lika genomtänkt som själva filmandet.


När vi lämnade Röda Sten i måndags kväll var åtminstone en Roger i det närmaste euforisk. Filmarbetet har gått jättebra. Mycket tack vare Kapten Röds och Majorernas totala samarbetsvilja. De kom ständigt med förslag och idéer och var noga med att det skulle kännas rätt för dem. Och känsla är ju trots allt vad filmen ska förmedla.


Vi hade en till vapendragare vid vår sida: Eelkee (Shit, Fianna, rätta mig på stavningen där tack!) Hon hade kontroll över ljudet hela lördagen och måndagen och kom med input och pointers som inte någon av oss hade kunnat lista ut för Eelkee kan ljud!


En veckas relativt intensivt arbete med fyra Rograr sätter sina spår. Det tog allt en stund att acklimatisera sig till att stå på egna ben när man kom hem. Middagsmat och färdriktning är inte längre gemensamma gruppbeslut. (Undrar om det är därför jag levt på knäckebröd i två dagar? Hehe.)


Nästa vecka börjar vi tanka in allt material. Roger Fejm går in i en ny fas; efterproduktion.
/Roger


Oh boy!

Roger har varit i Göteborg sen i onsdags förra veckan. Filmandet i lördags gick över förväntan. Började med Stjärnorna finns här hemma hos Simon, men det var inte förrän de började spela Kallakalacka som stämningen blev så där go. Det blir väldigt tydligt när man filmar om känslan finns där eller inte så vi är jättgnöjda. Sen släppade vi med alla musiker upp på en höjd. Vi hade idiottur med vädret; det hade regnat och blåst hela förmiddagen men det blev klarblå himmel när vi gick ut. Tyvärr blåste det väldigt mycket men riktmicken visade sig vara över förväntan bra. Stereomicken däremot är vi besvikna på.

På höjden hade vi någon dag innan filmat en tjusig solnedgång som kommer att fungera finfint som övergång i filmen. Lycka!

Igår (söndag) blev det ett mer eller mindre spontanfilmande med Kapten, Majorer och Stina utanför en skola på kvällen. Det  var kallt som fan men ljudet var bra och bilderna blev bra. Det känns som att vi har jobbat ihop oss som team nu.

Idag är det dags för la grand finale. Vi har bokat Röda Sten i sex timmar och ska snart åka runt och hämta upp instrument. Hoppas att det kommer många spelsugna musiker.

Än så länge är alla riktigt pepp och nöjda med arbetet. Misstänker att det kommer vara ett gäng glada men trötta Rograr som åker hemåt Östergötland i morgon.
/Roger

Och på lördag smäller det!

Ett handlarmöte i fredags gick, vad denna skrivande roger har förstått, bra.
Strula kanske är fel ord, men det har blivit lite ändrade planer angående vår slutscen på Röda Sten. De kan nämligen inte ta emot oss förrän på måndag. Och de vill ha betalt. Kapten Röd och Majorerna vill inte ha någon publik i slutscenen utan ett jättestort jam. Så just i nuläget verkar det som att det blir ett dunderjam på Röda Sten på måndag. Kan bli väldigt bra.

Idag hämtades nästan all utrustning i förrådet. Det var inte lite grejer inte. Sen kom vi på att vi behöver ett till monostativ och DAT-band. Egentligen skulle vi ha åkt redan idag, men det var ju tur att vi ändrade planen och sticker i morgon i stället. Det är en hel del som ska hinnas med innan lördag som är den stora inspelningsdagen. Vi ska ta miljöljud på alla locations, ett körschema, planera logistik och hinna träffa Kapten och Co i deras replokal.

Jag misstänker att de flesta av oss rograr börjar bli en smula nervösa nu. Det är ett bra tecken. Det tyder på amition.
Ska väl försöka rapportera lite på nalf under veckan men kan inte lova någonting.
God kväll/Roger


Preliminärt synopsis

En produktiv dag. Vi har skickat in vår projektbeskrivning och vår projektplan idag.
Ett tämligen utförligt synops har vi fått ihop också med inspelningsplatser och allt.
1. I en lägenhet
2. I en spårvagnskur
3. På en spårvagn
4. Vid vattnet utan för Röda Sten.
5. Inne på Röda Sten.

Kanske inte säger så mycket men det skulle vara meningslöst att publicera hela synospsiset nu när det endast är ett prelimnärt sådant.

Alldeles nyss hade roger handledning med Lars Johnsson. Det var mycket givande och han kom med många bra tips och idéer. Vi känner oss ganska säkra på ljudet bortsett från den sista scenen så vi hoppas innerligt på att Niklas kan följa med och vara ljudtekniker.

/roger

lite bilder
M och L jobbar

E och M jobbar

EJM

Under inspelningen av pilotfilmen, EJMRoger F.

vet inte hur jag kan rotera bilden. F

Update!

Förra veckans bootcamp var givande. Jeanetts föräldars hus (gård?) låg mycket vackert med ängar och kossor och skog runtomkring. Efter en god pastasallad gav sig roger Fejm ut i skogen på svampjakt. Hittade en hel del gula kantareller och jättejättejättemånga trattkantareller. Rödvinet plockades fram och Fianna gjorde en svamprisotto som var superb. Efter morgonens handledarmöte med Thott fanns det en hel del att diskutera. Och det gjorde vi. Kom fram till att omkring fem låtar skulle vara mera lagom. Kritiken vi fick av Thott kanske inte var så bra i sig (för han hade missuppfattat vår idé och kritiserade därför på fel saker) det som var bra vad att kritiken fick oss att inse att vi: 1) Tror på vår idé 2) är enade i vårat tänk kring filmens form. Det är en dokumentärkonsert, Docsert i folkmun. Inte musikvideo, inte dokumentär. En konsert filmad på ett lite mer spännade sätt helt enkelt.

Till helgen for roger till Göteborg. Vi kollade upp några eventuella inspelningsplatser. Röda sten ligger bra till under Älvsbron. Vi var också uppe på en höjd (varifrån man kunde se Älvsbron.). På söndagen träffade vi Kapten Röd och ett gäng majorer. Det var givande, framförallt var det skönt att träffa dem och etablera lite kontakt. Vi har ganska fria tyglar och de verkar vara pepp på idén. Spontanitet och musik tycks vara återkommande ledord. Vi diskuterade lite kring var filmen kan komma att visas och vilken typ av kontrakt vi bör formulera. Kapten och Co skulle också fundera på om de kunde komma på några balla inspelningsplatser.

All utrustning är bokad för vecka 46. Vi åker redan på tisdagen för att kunna förberdda oss så mycket som möjligt. Idag skulle vist en projektbeskrivning vara inlämnad. Antar att vi får tag i den i morgon.

/roger


RSS 2.0